Enkele Veelgestelde Vragen

Met het oog op een vlotte dienstverlening beantwoorden wij hier alvast enkele veelgestelde vragen:

A. Over het Inhuren van een Goochelaar

Een goochelaar inhuren... Wat kost dat?

Van alle vragen is deze natuurlijk de meeste gestelde… De gage is echter afhankelijk van meerdere factoren die Tony eerst moet kennen, zoals:

 • Naar welk soort animatie gaat uw voorkeur uit? Tony heeft namelijk meerdere voorstellingen, zoals tafelgoochelen, magie à la carte, de one man show, de unieke teambuilding,  workshops, kinderanimaties, enz. De tarieven zijn bijgevolg enigszins uiteenlopend.
 • Voor hoeveel uur wil je Tony als goochelaar inhuren? Bij tafelgoochelen kan dat gaan van één uur tot meerdere uren. Op een personeelsfeest is dat doorgaans voor één, twee of drie uur. Bij beursgoochelen huurt men Tony vaak in voor een hele dag.
 • Waar gaat het feest of evenement door? De afstand die Tony dient af te leggen is ook van belang. Onder andere om de transportkosten te kunnen bepalen.

Je kan best een goochelaar inhuren met heel veel ervaring. Hieronder vind je desalniettemin enkele richtprijzen:

 1. De amateurgoochelaar (< € 300): Dit is iemand die graag goochelt, maar vaak pas net begonnen is of in sommige gevallen al een beetje op leeftijd is.
 2. De semiprofessionele goochelaar (€ 300 - € 500): Een dergelijke goochelaar heeft een dagdagelijkse job, gaat graag een paar keer per maand optreden en heeft niet altijd de tijd om zich met het vak van goochelaar en alle bijhorende aspecten bezig te houden.
 3. De professionele goochelaar (€ 500 - € 1.000): Deze heeft de nodige ervaring, kan de vereiste dienstverlening geven en is daarom de beste keuze voor jouw evenement. Een professionele goochelaar heeft in alle mogelijke situaties opgetreden en is van alle markten thuis. Zelfs als er iets onverwachts gebeurt tijdens een optreden is een professionele goochelaar in staat zijn om hierop in te spelen en te zorgen dat alles goed verloopt. Je feest niet alle dagen en jouw evenement moet gewoon een schot in de roos zijn. De professionele goochelaar je gasten wel begoochelen, maar zeer zeker niet ontgoochelen.

Daarom is even bellen met Tony - wat overigens steeds geheel vrijblijvend is – het beste wat je kunt doen. In dat gesprek verneem je overigens nog veel interessante informatie, waaronder soms ook dingen waaraan je misschien niet had gedacht bij het organiseren van je feest... 😉

Hoe lang duurt een optreden?

De duur van een optreden wordt enerzijds bepaald door de optie die je kiest (Tony biedt meerdere leuke animaties aan, waarvan sommige zelfs uniek zijn; zoals zijn “magie à la carte” en zijn “unieke teambuilding”) en anderzijds door het budget dat je wenst te besteden.

Jij kan zélf kiezen hoelang Tony op je feest aanwezig is.

Enkele voorbeelden brengen meer duidelijkheid:

 • Wens je Tony in te huren als tafelgoochelaar? Dan kan je kiezen voor één, twee of drie uur, afhankelijk van het aantal genodigden.
 • Wens je de "one man show" of "familieshow" te boeken, dan is één uur veelal voldoende. (Langer zou indien gewenst ook kunnen)
 • Kies je voor de combinatie "close-up magie" (tafelgoochelen) mét de "one man show", dan is Tony minimum drie uur aanwezig.
 • De teambuilding kan eveneens naar wens één, twee of drie uur duren.
 • Op een beurs wordt Tony doorgaans voor de gehele dag ingehuurd als goochelaar. Maar een kortere periode behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Gaat het om een voorstelling voor kinderen? Dan volstaat een uur meestal voor de energieke minimensjes… 😃
 • Tony’s workshop “Kennismaking met de wondere wereld van de magie” (voor volwassenen) en “leren goochelen met Tony” (voor kinderen) kan ook voor twee of drie uur geboekt worden (één uur kan ook, maar een uurtje is snel voorbij...).

Ook daarom is een telefoontje doeltreffender omdat dan gemakkelijk kan geadviseerd worden welke tijdsduur het beste past bij jouw feest.

Waarom is bellen beter dan eenvoudigweg een mailtje versturen?

Eerst even telefonisch contact opnemen is vooral effectiever, maar werkt ook sneller. Wie eerst even belt weet meteen:

 1. Of Tony nog beschikbaar is (als hij reeds bezet is, dan zal hij je graag helpen – indien je dat wenst - om een geschikte vervanger te vinden.)
 2. Welke keuzemogelijkheden er allemaal zijn.

Tony zal enkele extra vragen stellen, zoals bijvoorbeeld:

 • Betreft het een privéfeest of een bedrijfsevenement?
 • Wat is de gelegenheid? (familiefeest, personeelsfeest, jubileum, huwelijk, verjaardagsfeest, kinderfeest, enz…)
 • Wens je animatie voor volwassenen, kinderen, of beide?
 • Wordt het feest thuis of op locatie gevierd?
 • Betreft het een diner of een buffet?
 • Mét receptie of zonder?
 • Hoeveel genodigden worden er verwacht?
 • Heb je reeds vroeger met Tony samengewerkt? Werd hij je aanbevolen of vond je hem via het internet? Enzovoorts.

Al deze informatie helpt Tony om de juiste opties voor jouw feest aan te bieden en je een duidelijk beeld te geven van wat elke optie inhoudt. Na afloop van het gesprek wordt alle informatie beknopt en overzichtelijk op mail gezet. Deze werkwijze maakt het je zeer gemakkelijk om te overleggen met anderen of om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat.

Sommige mensen zijn wat terughoudend om eerst even telefonisch contact op te nemen. Vaak komt dat omdat ze denken dat ze verkoopsdruk zullen voelen of dat het niet geheel vrijblijvend zal zijn. Je zal echter aan de bereidwillige stem van Tony meteen merken dat die terughoudendheid nergens voor nodig is... 😉

Bij mailen moet er vaak 3 à 4 keer over en weer gemaild worden, alvorens de beste opties kunnen worden uiteengezet…

Wat als de groep gemengd is? (Frans-Ned. | Eng-Ned of Frans-Eng)

Dat is nóg een reden waarom zo vele mensen graag Tony als goochelaar inhuren… Hij spreekt namelijk eveneens vloeiend Frans en Engels. Een optreden kan dus met hetzelfde gemak in het Frans, in het Engels als in het Nederlands.

Kunnen we naar een voorstelling komen kijken?

Tony treedt niet op in eigen beheer in bijvoorbeeld Culturele Centra. Hij wordt steeds ingehuurd; en dit voornamelijk op privéfeesten en bedrijfsfeesten.

Bijna alle voorstellingen zijn bijgevolg privéaangelegenheden en het is derhalve niet evident om een voorstelling bij te wonen.

Tot hoe ver bent u bereid om te reizen ?

Ook dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Tony legt jaarlijks vele tienduizenden kilometers af. Doorgaans bevinden de optredens zich tussen Parijs en Amsterdam. De kans is dus zeer groot dat hij kan komen tot waar uw feest plaatsvindt.

 

Goed om te weten is ook dat Tony jaren op cruises heeft gewerkt en zowat de halve wereldbol heeft afgereisd. Hij werd overigens ook reeds uitgenodigd om op te treden in Amerika, Egypte, Italië, Engeland, Frankrijk, Amsterdam, …

Hoeveel bedragen dan die vervoerskosten ?

De vervoerskosten worden berekend à rato van 0.41 €/km en dit op basis van het aantal kilometer tussen de vertrekplaats (meestal vanuit het Gentse) en de plaats waar het optreden plaatsvindt.

Tony Price helpt u graag verder als hij reeds geboekt werd!

Als Tony om de een of andere reden niet vrij is, dan zal hij u gratis en vrijblijvend – indien u dat wenst – een collega aanbevelen waarvan hij weet dat u niet teleurgesteld zult zijn.

 

Het gebeurt soms ook dat er op een evenement vele honderden genodigden zijn en dat er meerdere goochelaars nodig zullen zijn. Ook daar zal Tony graag adviseren op welke artiesten je in alle vertrouwen een beroep kan doen. 

 

Tony werkt samen met de beste goochelaars en artiesten. Hij kent immers de wereld van het artistieke als geen ander en zijn eerste zorg is altijd uw totale tevredenheid. 😉B. Over de Kunst van het Goochelen

Is goochelen echt een kunst ?

Het woordenboek zegt het volgende over kunst: “door oefening en studie verkregen kundigheid en vaardigheid”. En bij het goochelen komt natuurlijk heel wat vaardigheid kijken.

 

Wist u dat het goochelen overigens het enige beroep is waarbij het publiek niet mag en kan zien hoe goed de goochelaar is in zijn vak? Het publiek vermoedt niet eens dat er op een bepaald moment een geheime handeling of techniek wordt gebruikt. Met andere woorden:

"Hoe eenvoudiger de goochelaar de dingen dus kan presenteren en voorstellen, hoe talentvoller hij doorgaans is..."

Wat is het verschil tussen een goochelaar en een illusionist ?

We onderscheiden hierbij twee verschillende begripsbepalingen. De eerste heeft te maken met een meer algemene definitie (m.b.t. buitenstaanders, het publiek, de toeschouwers) en de andere bepaling is deze die gebruikt wordt door ingewijden (goochelaars en illusionisten):

 

1. De eerste begripsbepaling (voor buitenstaanders, outsiders):

 

Een illusie wordt gedefinieerd als: Een schijnbare werkelijkheid, een droombeeld of een onjuiste interpretatie van de werkelijkheid. Het beeld dat iemand van de werkelijkheid heeft is gebaseerd op diens waarnemingen via de zintuigen en de verwerking van deze signalen door de hersenen. Een illusie is dus gebaseerd op een foutieve waarneming door de zintuigen.

 

Van de verschillende mogelijkheden om de 5 zintuigen te misleiden worden visuele illusies, dus illusies waargenomen door de ogen, het meest gebruikt.

 

Goochelaars en illusionisten leiden dus de aandacht van de toeschouwers af, om de waarneming van de werkelijkheid te voorkomen. De bedoeling is dat het voor de toeschouwers onduidelijk blijft hoe dat effect, het 'schijnbaar onmogelijke', tot stand komt.

 

Bij deze eerste begripsbepaling is er dus niet bepaald een verschil. Een goochelaar wekt illusies (droombeelden) op en noemt men een goochelaar of illusionist.

 

2. De tweede begripsbepaling (voor ingewijden, insiders, goochelaars):

 

Voor goochelaars onderling is er wél een merkwaardig verschil, want daar wordt onder een ‘illusionist’ iemand verstaan die grootsere dingen doet, zoals bijvoorbeeld iemand doen zweven, een vliegtuig doen verdwijnen of iemand die met grote kisten werkt.

 

De goochelkunst kent een 10-tal verschillende disciplines en het illusionisme is daar één van. Op de wereldkampioenschappen is er dan ook een categorie die 'illusionisme' heet.

Waarom verklappen goochelaars nooit hun trucs ?

Het is een beetje vergelijkbaar met het op een gegeven moment aan een kind vertellen dat Sinterklaas niet bestaat; de magie valt weg... De verwondering is weg en je zal niet meer op dezelfde manier als voorheen naar een goochelaar kijken.

Het is ook interessant om te weten dat er, net zoals er in de muziek slechts zeven muzieknoten zijn waaruit alle liedjes voortvloeien, er in de goochelkunst slechts een beperkt aantal basisprincipes zijn. Vanuit deze basisprincipes vloeien dan ook alle trucs en illusies voort. Als iedereen deze basisprincipes zou kennen...

Het is – geloof ons – leuker om je in de sfeer te bevinden van: “Maar hoe doen ze dat nu toch?”.

Vandaag de dag is bijna alles op het internet te vinden, maar gelukkig zijn de meeste mensen niet echt actief op zoek naar het achterhalen van de geheimen... Ze houden van de verwondering en laten zich het liefst meeslepen door de magie.

 

"Het geheim van de goochelkunst bestaat erin geheimen geheim te houden..." 😉

Welke trucs doe je zo allemaal ?

Uitleggen welke trucs er allemaal gedaan worden zou zeer omslachtig zijn. Tony biedt namelijk meerdere animaties aan en heeft meerdere shows. Elke animatie heeft een eigen repertoire.

Het belangrijkste bij een goochelvoorstelling is 'de beleving', 'de presentatie' en 'de wisselwerking' tussen artiest en publiek. De specifieke goocheltruc is minder belangrijk dan hoe deze wordt gebracht. Bovendien is ook het verrassingselement een belangrijk gegeven bij een goochelaar.

 

Bij het inhuren van een goochelaar, wil je de garantie dat het dik in orde zal zijn. Als je Tony als goochelaar inhuurt, dan geniet je van deze garantie. Door zijn beleid “niet tevreden, niet betalen” neem je met Tony dus geen enkel risico.C. Overige Vragen

Indien het optreden op een podium dient te gebeuren, hoe groot moet dat podium dan zijn ?

Voor een groep tot 100 personen is er meestal geen podium nodig. Betreft het een grotere groep dan kan een podium mogelijks geadviseerd worden. In dat geval is de oppervlakte van het podium best minimaal 4 meter lengte bij 3 meter diepte.

 

Ook interessant om te weten is dat de zitplaatsen zich best maximaal op een 100 graden bevinden ten opzichte van de artiest. Bij een goochelaar mag het publiek immers niet opzij zitten...

 

En eveneens interessant is het om te weten dat de afstand van het publiek tot de goochelaar op het podium best niet groter dan twee meter is. Dit zorgt er voor dat de artiest een soort 'band' kan creëren met zijn publiek.

Moeten wij een maaltijd en dranken voorzien ?

Bij bepaalde opties, zoals bijvoorbeeld de 'One Man Show' is Tony vele uren aanwezig (naar de locatie rijden, opstellen, optreden, afbraak, terugrijden, enz) en dan zal een maaltijd zeer welkom zijn.

 

Er wordt vooraf even overeengekomen met jou als organisator en de keuken wanneer het beste moment zou zijn voor tony om deze maaltijd te gebruiken.

Moet er een kleedruimte worden voorzien?

In het geval van de 'One Man Show' is het interessant om een ruimte te hebben waar Tony zich even kan omkleden en bepaalde niet gebruikte materialen kan in onder brengen. Deze kleedruimte bevindt zich best zo dicht mogelijk bij het podium.

 

Bij close-up magie of tafelgoochelen is eveneens een kleine aparte ruimte welkom, maar geen absolute vereiste.

 

Tony is zeer meegaand, want niet elke locatie biedt deze mogelijkheid, en het is bijgevolg nog nooit een probleem geweest.Contact opnemen kan via:

Telefoon: 00 32 477 695 889
Je zal snel geholpen worden en aan het vriendelijke onthaal meteen merken waarom Tony een van de meest ingehuurde goochelaars is.
Copyright Tonyprice.be 2022 - 2024  |  Goochelaar Tony Price  |  Gent (Beervelde), België  |  Disclaimer
Design & development by: Timeless Design